donderdag 26 januari 2023

Perikelen in Parijs

Gisteren belde mijn ex om me te feliciteren. We hadden zo'n drie jaar een relatie op mijn achttiende. Zij was vier jaar ouder. Ik was erg verliefd en ach... zij niet. Toch vertrokken we samen naar Parijs met ieder vijfentwintig gulden op zak.

Aan het begin van de A2 in Amsterdam stonden we te liften en er stopte al snel een auto. We kwamen die dag in Brussel aan en daar ontmoetten we een vriendelijke jongeman die ons mee nam naar zijn huis. Daar waren een heel stel jonge mensen die ons het adres van ene Lulu in Parijs gaven, zodat we daar ook een plek hadden.
Rustig slapen lukte niet want één van de jonge mannen probeerde bij me te kruipen en ik moest 'm van me af zien te houden. Het kwam niet bij me op mijn vriendin te waarschuwen. Die bleef rustig op de bank slapen en merkte er niets van. De volgende dag liften we verder naar Parijs. Het adres van Lulu bleek een bordeel te zijn en dat durfden we niet aan.

We zwierven wat rond en daar was weer een vriendelijke jongeman die ons trakteerde op een pizza en ons de Sacre Coeur liet zien. Even later kwamen er meer jonge mannen bij en het was gezellig tot er een nieuwe groep jonge mannen aankwam. Die hadden messen, onze jongens trokken ook messen en voor we het wisten waren we betrokken bij een steekpartij. Mijn ex wilde er tussen springen maar ik trok haar weg. "Rennen!" riep ik en we renden voor ons leven met één van de mannen achter ons aan met een bebloed mes in zijn hand. We renden de trappen van de metro af en hij volgde ons een metrotrein in. Daar stonden we te trillen als een rietje. Hij hield ons in de gaten en een prachtige man uit Kameroen kwam naar ons toe en zei zacht: "kom maar met mij mee." Dat deden we en bleven een week heel hoog op een piepklein kamertje. We mochten in zijn bed slapen, hij in het midden. Hij bleef een keurige heer en raakte ons verder niet aan, bracht ons whisky en croissants 's ochtends en liet ons Parijs zien.

Na een week vonden we dat we niet langer van zijn gastvrijheid gebruik konden maken en sliepen een nacht onder een brug. Toen we al liftend weer terug waren in Nederland hadden we nog net genoeg geld om een pakje kauwgom te kopen.

Mijn ex kon haar zolderkamer niet in. Op één of andere manier werkte haar sleutel niet en ze bleef op mijn zolderkamer in hartje Amsterdam slapen. De volgende dag kwam een vriend langs om te vertellen dat er een vreemde man op haar kamer was. Wij lagen in bed en onze vriend stond over ons heen gebogen om zijn nieuws te vertellen toen plots mijn hospik binnen kwam.
Die belde mijn ouders om te vertellen dat ik orgies hield. Mijn moeder zei: "Ze kan zich beter nu uitleven nu ze zo jong is dan als ze getrouwd is zoals u!" Wat heel lief van haar was want ik kreeg later de wind van voren dat ik een losbandig leven leefde.

De man op de kamer van mijn vriendin bleek de man die me in Brussel 's nachts had wakker gehouden. Ze had hem haar adres gegeven. Hij vertrok gelukkig snel en liet een berg pornoboekjes en troep achter.

Ondertussen was zij ook verliefd op mij, ik trok bij haar in en bleven zo'n drie jaar bij elkaar. Twee jaar geleden zagen we elkaar weer na vele vele jaren en haalden onze herinneringen op waaronder deze reis naar Parijs.



Geen opmerkingen: