woensdag 16 september 2015

Dat is nou alles...

Al jaren bezoekt hij goeroes, helderzienden en therapeuten in de hoop van één van hen de waarheid te horen en van al zijn problemen af te komen. Het zijn er nogal wat: hij werd nooit geaccepteerd door zijn ouders en die reageerden totaal verkeerd op zijn tere kinderziel, heeft geen relatie en denkt dat hij er ook nooit een zal krijgen, verliest elke keer een baan die hij toch niet ziet zitten, ziet zichzelf als niet-waardig en dat komt ook door zijn ouders, mediteert al jaren maar het helpt niet en als klap op de vuurpijl is ie ook al te oud en doet zijn lichaam niet meer wat het vroeger deed.
Al tijden komt ie bij dezelfde therapeut voor psychotherapie en die wordt zelf moe van hem. "Oh God, daar heb je hem weer... weet ie het nou nog niet? Potverdorie zestig jaar en zeurt nog over zijn ouders. Grow up, man..." Als hij binnenkomt zegt hij met een vriendelijke glimlach: "Ha, ben je daar weer, koffie? Neem plaats, je kent de weg." Ze zitten met elkaar in de zelfde draaimolen en schieten geen meter op.
Op een dag zegt een buurvrouw die af en toe eens koffie drinkt met onze vriend: "Weet je wat? Stop eens met die goeroes en die therapeut en met je zelfmedelijden. Je schrijft op wat je dwars zit en geeft zelf het antwoord alsof je je eigen goeroe bent." Hij sputtert wat tegen: "Dat helpt toch niks.." pakt 's avonds toch pen en papier en begint. Eerst met een grote klacht over zijn ouders die hem niet hadden begrepen. Als hij leeg geschreven is zit ie maar een beetje. Wat nu? En ineens grijpt hij zijn pen weer en daar begint het. Tot zijn verbijstering komt er het antwoord waar hij al jaren op zat te wachten. Iedereen had het 'm dat al gezegd maar nu komt het uit zijn eigen hart. Dat is nou alles.





Geen opmerkingen: